Ik ben geboren in Eindhoven en kwam op jonge leeftijd met mijn ouders in Veldhoven wonen, waar ik tevens mijn jeugd heb doorgebracht.
Na schooltijd was ik altijd aan het tekenen en schilderen.

’s Zaterdags ging ik naar de vrije academie waarbij ik in aanraking kwam met allerlei soorten materialen en technieken, van beeldhouwen tot schilderen. Ik ben gaan studeren aan de Grafische academie waar ik de vakopleiding grafische vormgever heb behaald. Vanaf het eerste uur heb ik 5 jaar lang lessen geven als cursusbegeleidster bij de Veldhovense hobbyclub `het penseeltje´. Daarna heb ik diverse cursussen gevolgd w.o. portrettekenen en schilderen,  CKE Eindhoven,  ‘De weg van de kunstenaar’ Adobe in België,  modeltekenen enz.


Op de Grafische academie was ik altijd al aan het zoeken hoe je het tekenoppervlak kon vullen met schoonheid en lieflijkheid. De Grafische academie had veel regels waar je aan moest voldoen. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd en daar ook dankbaar gebruik van gemaakt in mijn loopbaan als schilderes.

 

Achteraf gezien is het pad wat ik gekozen heb het beste wat ik had kunnen doen. Ik volgde mijn hart en schilderde altijd. Het ontdekken van olieverf was heel verrassend. Prachtige portretten van vrouwen. Vooral de kleding en de sieraden, de uitdrukking in hun ogen, het gezicht. Om dat te schilderen heeft mij veel bijzondere momenten gebracht.

 

Na een periode van rust, begon ik weer te schilderen en ben overgestapt op acrylverf. Dit werkte natuurlijk heel anders dan olieverf. Je kan veel sneller werken en dat vond ik prettig. Doordat je volwassen wordt groei je, probeer je andere technieken en kwamen er meer uitdagingen. Felle kleuren, lossere bewegingen. Net als de expressionisten. Schilderen uit je gevoel. Ik hou van vernieuwing, proberen, hoe voelt het? Dat is iets wat bij mij hoort. Vooral kleuren gebruiken, kleur is belangrijk, geeft vreugde, blijheid en energie. Niet aan regels gebonden, dat is juist heel interessant en leuk om te doen. Als je ziet uit hoeveel kleur een portret bestaat of een boom of een vogel. Dan is dat oneindig. Dat is iets heel bijzonders. Als een rode draad lopen vrouwen portretten en kinderen schilderen door mijn leven. Dat is iets wat ik heel graag doe. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op mij.

 

Het leven zit vol leerscholen. Dit is iets wat je in het leven ook als een uitdaging kan zien. En op een gegeven moment kan waarderen.

Sinds een jaar of tien schrijf ik verhalen en sprookjes naast mijn schilderen. De aantrekkingskracht, die ik als kind al had, van sprookjes, het oerbos, de dieren, toverkollen, Prinsen en Prinsessen, hebben nu een andere waarde gekregen. De leerscholen die daarin staan zijn heden ten dagen nog steeds heel waardevol. Ik voorzie mijn verhalen en mijn sprookjes van illustraties, lees de verhalen voor in bibliotheken, scholen en bejaardentehuizen, bij mensen thuis eventueel op verzoek met een workshop.

 

Nog altijd wil ik schoonheid en lieflijkheid creëren. Het geluksmoment voelen als je geraakt wordt door bijzonderheden en verwondering wat in woorden zit, in muziek, dans, zingen en in schilderen. Het uiten van je gevoel. Het creëren van schoonheid, het pure. Het is allemaal gegeven uit je ziel en dat is kunst met een hoofdletter K.